“Ik zei nog dat ik nooit van mijn leven een cafetaria ging beginnen. En kijk ons nu.”
Remco: “Mijn vrouw Tanny en ik doen dit nu 8 jaar. Ik kom van De Rooi Pannen, waar ik ooit mijn horecadiploma heb gehaald. Ik begon in een hotel en ging toen door naar een stapcafé, een eetcafé en steeds naar vroegere tijden dat je klaar bent. Mijn vrouw startte in de horeca toen ze 14 was en heeft het vak geleerd bij cafetaria Schraven in Breda. Daardoor hebben we samen 51 jaar horeca-ervaring. Bizar, hè. Ik was al 31 toen ik voor mezelf begon. Ik wist wel altijd dat ik niet mijn hele leven plateauchauffeur wilde blijven. Zo noemen ze dat hier. Ik zou niet tot mijn 65e met mijn dienblad een wijk lopen. Maar toen het cafetaria tegenover ons huis te koop stond en mijn vrouw vroeg of we het over zouden nemen, zei ik nog dat ik nooit van mijn leven een cafetaria ging beginnen. En kijk ons nu.”
“Onze teamspirit maakt ons uniek.”
Remco: “Er werken hier 13 mensen, tussen de 15 en 23. Wat heel leuk is, is dat we hier ook broers en zussen van elkaar hebben werken. De meesten blijven best lang. Ze komen rond hun 16e binnen. Dan werken ze hier hun hele studietijd, totdat ze klaar zijn. Als ze tussendoor stage moeten lopen, werken ze een tijdje niet en komen ze daarna weer terug. Daar zijn wij heel flexibel is. Mensen blijven hier om de sfeer, denk ik. We doen namelijk niet moeilijk. Ook als het om vrij vragen gaat. Ik denk dat ik in die 8 jaar dat ik deze zaak heb ooit maar 2 of 3 keer een aanvraag van een medewerker heb moeten afwijzen. De rest keur ik allemaal goed. Waar ik vooral operationeel druk ben, houd mijn vrouw zich vooral bezig met relaties, inkoop en contact met de franchise. Maar als het niet ander is, komt mijn vrouw of ik zelf een keer extra. En zetten we zelf een tandje bij. Ook als iemand door persoonlijke omstandigheden werk is vergeten en een appje in de groepsapp stuurt, staan er binnen 10 minuten collega’s op de stoep die bijspringen. Dat is geweldig. Dat zie je bijna nergens. We zijn er voor elkaar. We weten wie op welke school zit, wat je hobby’s zijn, je persoonlijke perikelen en je prille relatie. Dit team wil graag met elkaar én voor elkaar werken. Ik ben er echt trots op dat we het onderling altijd heel leuk en gezellig hebben, terwijl het ook echt heel druk is. Dat voelen je gasten.”