Hoe ben je bij Fort Lent terechtgekomen?
Jordy Baumann: “Heb je even? Ik ben hier op m’n veertiende begonnen met werken en ik ben nu 43. Dus eh . mijn geschiedenis met Fort Lent gaat echt way back. In het weekend in de spoelkeuken, daarna middelbare hotelschool, hoge hotelschool en al die tijd ben ik hier blijven werken. Op die drie jaar na dat ik voor Marriott in het Midden-Oosten heb gewerkt dan. En toen stond dit pand en bedrijf te koop. Je moet weten dat ik niet bepaald de enige gegadigde was. Maar de pandeigenaar had iets van: ‘die Jordy, die moet het maar gaan doen’. Hij heeft me zelfs nog geholpen met de financiering toen ik die niet rond kreeg. In 2006 opereerde ik helemaal zelfstandig en in 2012 is Belvédère erbij gekomen.”
“Mijn geschiedenis met Fort Lent gaat echt way back. Ik ben hier begonnen in de spoelkeuken op m’n veertiende en ben eigenlijk nooit weggegaan.”
En jullie hebben ook een cateringbusiness toch?
“Ja, Op Locatie. Eigenlijk is dat spontaan ontstaan toen we werden gevraagd of we een bruiloft bij mensen thuis konden verzorgen. Dat groeide geleidelijk tot we een klapper maakten in 2018. Voor 1.000 man de catering verzorgen, waaronder de koning. Supergaaf. Maar zoiets komt hooguit 3 of 4 keer per jaar voor, hoor. Even buitenspelen noemen we dat. Onze corebusiness ligt echt hier en bij de Belvédère.”
“Voor 1.000 man, waaronder de koning, de catering op locatie verzorgen. Supergaaf. Dat is even buitenspelen voor ons.”
Hoe herken ik een Fort Lent medewerker?
“Haha. Je bent óf binnen een maand weg óf je zit hier zomaar acht, tien jaar. En je hebt er ook bij die hier al 20 jaar werken. Maar het is topsport. Veel avond- en nachtwerk, en altijd pieken. In sommige restaurants draai je op een avond zes tafeltjes. Hier is het vanaf het moment dat de eerste gasten binnenkomen, non-stop buffelen. We verzorgen hier grotere evenementen, groepen en bijeenkomsten. Daar moet je tegen kunnen.”
“Je bent hier óf binnen een maand weg, of je werkt hier zomaar acht, tien jaar. Het is topsport en daar moet je tegen kunnen.”
En wat voor gezelschappen komen hier?
“Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt hier. Voor een bruiloft, vergadering, workshop of een wijnproeverij, maar we doen ook modeshows en productpresentaties. En dan heb je de high tea's op zondag, de jaarlijkse familiereünies en de teambuildingsdagen. Als je iets in groepsverband wilt organiseren, dan ben je hier aan het goede adres.”
Wat wil je nog bereiken?
“We willen regionaal bij de toonaangevende evenementenlocaties zitten. Maar ook daarbuiten. Nationaal gaat denk ik net te ver, omdat je westerlingen lastig deze kant op krijgt. Maar vanuit Amersfoort, de rand van Utrecht richting Venlo, Roermond komen ze wel steeds vaker onze kant op. We hebben hier dan ook wel echt iets bijzonders: de combinatie van een unieke locatie met een topcatering. We hebben eigen koks, geen cateringbedrijven waar je uit een map moet bestellen. Misschien een beetje oneerbiedig, maar categorie spuiteieren en toastjes brie met walnoot, zeg maar. Onze koks werken wel met menu’s, maar je kunt ook voor à la carte gaan. We hebben onze inrichting ook laten doen door een binnenhuisarchitect. Ik haal altijd het voorbeeld van onze koffiekopjes aan. Dan krijg je zo’n catalogus voor je neus met tig soorten koffiekopjes. En dan staat er één tussen zonder oor, die wil ik hebben. Ik probeer me eigenlijk in alles, tot in de kleinste details, te onderscheiden van andere horecalocaties.”
“Dan wil ik dus dat éne koffiekopje zonder oor. Ik probeer me in alles te onderscheiden van andere horecalocaties.”