Hebben jullie nog verdere groeiplannen?
“Sinds Michiel de vestiging in Nijmegen overnam, zitten we in een stroomversnelling. We hebben samen in 2017 Café Eten & Drinken in Lent geopend, en daar kwam in 2019 Groesbeek bij. Dit jaar voegt de vierde telg zich bij de familie, in Malden om precies te zijn. We willen onze Eten & Drinken familie heel graag uitbreiden, maar alleen in deze omgeving. En franchising is niet ons ding. Maar zeg nooit nooit!” “We willen onze familie heel graag uitbreiden, maar wel bij ons in de buurt.” Waarom blijven jullie zo dicht bij huis? “Omdat we één familie willen blijven. Eén grote horecafamilie. Groei is positief, maar ik wil snel en makkelijk bij alle locaties kunnen zijn. Een van mijn belangrijkste taken als algemeen manager is het bewaken van ons concept. Daarom vind je me ook bijna altijd op de werkvloer. Ik wil feeling houden met onze medewerkers, schakelen met de bedrijfsleiders en waar nodig aan- of bijsturen. We willen die herkenbaarheid, hetzelfde concept uitstralen in alle vestigingen. Lekker overzichtelijk.”
“Ik sta echt op de vloer om feeling te houden met het concept en onze medewerkers.”
Wie is de typische Café Eten & Drinken gast?
‘We zijn heel laagdrempelig. Iedereen is hier welkom en dat stralen we uit. Het publiek verschilt wel een beetje per vestiging. In Lent heb je wat meer jonge gezinnen, in Nijmegen wat meer tweeverdieners. Maar verder is het heel uiteenlopend. Er is de student die hier elke dag even een kop koffie komt doen, maar ook de gepensioneerde. De stamgasten die voor een lekker ontbijtje komen, lunch of diner. Niet te fancy, geen pretenties, gewoon gezellig.”
Hoe is de hele coronaperiode voor jullie?
“Het heeft een enorme impact, maar het scheelt dat we geen stilzitters zijn. Dat is horeca-eigen of misschien wel hoe wij in elkaar zitten. Dus we hebben meteen doorgepakt. De keukens opdelen zodat ons personeel op 1,5 meter afstand van elkaar veilig kon blijven werken, mega belangrijk voor ons. En we zijn begonnen met bezorgen en afhalen, wat trouwens echt een andere tak van sport is. Maar de respons was top, onze vaste gasten kwamen hun koffie to go halen of bestelden hun favoriete ovenschotel. Zo hou je toch die buurtfunctie waar je het allemaal voor doet. Toen we in juni weer tijdelijk open mochten, zijn we daar weer mee gestopt. Nou ja, bij die paar stamgasten die de deur liever niet uitgingen, bleven we hun vertrouwde hap gewoon langsbrengen. Vinden we logisch. En nu? Het is nog even afwachten, maar ik hoop dat we gauw weer onze deuren mogen openen. Dat ik straks weer een vol terras voor me zie met bekende gezichten!”
“Zo hou je toch die buurtfunctie waar je het allemaal voor doet.”