Wat zijn de voorwaarden om de horeca te openen?

Wat zijn de voorwaarden om de horeca te openen?
19/05/20

Op maandag 1 juni mogen, naar verwachting, onder andere de buitenterrassen en horeca beperkt open. Net als de bioscopen en overige culturele instellingen. 

Wat zijn de richtlijnen voor de horeca om te mogen openen?

Wel zal er in de horeca gehouden moeten worden aan de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Deze zijn:

  • Maximaal 30 personen ontvangen: dit is inclusief het werkend personeel.
  • 1,5 meter: uiteraard spreekt dit voor zich, dit zal de komende periode ons ‘normaal’ worden.
  • Maximaal 4 personen aan een tafel: behalve als het een gezin/huishouden betreft dat uit meer dan 4 personen bestaat.
  • Reserveringen: Cafés en restaurants spontaan binnen lopen zit er helaas nog niet in. Voorlopig mag er allen gewerkt worden met reserveringen. Doe dit dan ook vooraf om verzekerd te zijn van een plekje. Aan de deur reserveren, is ook reserveren. Hierbij kan fooks helpen.
  • Controle gesprek: bij binnenkomst zullen gasten hun handen moeten desinfecteren en zal het personeel een controlegesprek voeren

Voor de buitenterrassen gelden ook bovenstaande richtlijnen. Echter geldt daar nog extra voor:

  • Op de terrassen zit iedereen aan een tafeltje.

Voor iedereen geldt, ben je verkouden of heb je verkoudheidsklachten, blijf thuis!

Een reserveringssysteem voor de horeca

Vele cafés zijn niet ingericht op het reserveringssysteem. Dit omdat in het verleden nooit gereserveerd werd en iedereen op de bonnefooi binnen kwam. Gezien de richtlijnen is dit per 1 juni noodzakelijk! Wij, Fooks, kunnen je hierbij helpen.

Fooks is een gratis alles-in-1 personeelsplatform. In deze personeelsapp kunnen onder andere werktijden bijgehouden worden, is het een verzuimdossier en kan de personeelsplanning gemaakt worden. Naast eerder genoemde mogelijkheden zal er per 1 juni (zodra de horeca weer open mag) een reserveringssysteem beschikbaar zijn. Deze is GRATIS te koppelen aan je website.

Het reserveringssysteem van Fooks

In dit reserveringssysteem kun je in de personeelsapp onder andere aangeven hoe veel tafeltjes je beschikbaar hebt en een tijdslot instellen waarop gasten kunnen reserveren. Daarnaast kun instellen, alvast een aanbetaling van een x-bedrag te willen ontvangen. Dit zodat je zeker weet dat gasten komen maar ook niet je tafel bezet houden voor enkel een kop koffie 😉. Gasten kunnen altijd nog annuleren en zullen dan hun bedrag terug ontvangen, of doneren aan hun favoriete hotspot!

Wil jij graag dat Fooks jou helpt met EN een gratis online alles-in-1 personeelsplatform EN een gratis reserveringssysteem om op 1 juni van start te gaan, neem contact met ons op of vraag een demo aan. Profiteer nu van de gratis overstap en laat ons jou helpen!