Dankzij Fooks is jouw team altijd dichtbij!

  • Leestijd 2 minuten
  • 02/06/20
Dankzij Fooks is jouw team altijd dichtbij!

Een personeelsdossier bijhouden, ik hoor u al denken. Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor? Ik heb toch wel andere zaken aan mijn hoofd? Hierdoor blijven zaken vaak liggen. Herken jij als ondernemer de stapels op het bureau met contracten, loonheffingsformulieren, kopieën van identiteitsbewijzen en stamgegevensdocumenten? Naast dat het gevoelige informatie betreft zal deze stapel er nog wel een tijd blijven liggen. Er komen altijd andere zaken voor die prioriteit hebben, kijk maar naar de corona crisis!

Een personeelsdossier bijhouden

Maar waarom is het bijhouden van een personeelsdossier nou zo belangrijk en wat hoort er allemaal in te zitten? Je hoopt het als ondernemer natuurlijk niet mee te maken, maar het kan voorkomen dat je afscheid wil nemen van een medewerker. Voor het aanvragen van een ontslagvergunning is een goed opgebouwd dossier noodzakelijk. In het personeelsdossier horen onder andere de volgende documenten te zitten:

  • De NAW-gegevens van de medewerker
  • Een kopie van het legitimatiebewijs
  • Contractwijzigingen
  • Salarismutaties
  • Eventuele afspraken over bonussen
  • Documenten inzake functioneren/beoordeling

Personeelsapp van Fooks

Met de personeelsapp Fooks vind je alle persoonsgegevens, contracten, loonstroken en aanvullende afspraken in de app of op de desktop. Alles digitaal en binnen handbereik. En weet je wat het mooie is? Dit geldt ook voor jouw medewerkers!  Met Fooks verdwijnen al deze documenten van je bureau! Een nieuwe medewerker meld je na de sollicitatie heel gemakkelijk aan via de app. Hij of zij dient dan zelf zijn NAW-gegevens, loonheffingsformulier en rekeningnummer in te vullen. Via de digitaal signing module in Fooks kan de medewerker zijn arbeidsovereenkomst digitaal ondertekenen, maar ook functionering- en/of beoordelingsdocumenten! Daarnaast verdwijnen met Fooks de Excel overzichten omtrent het verlof. In de app vul je per medewerker het aantal verlof uren in welke automatisch veranderen wanneer jij een verlofaanvraag hebt goedgekeurd.

De medewerker vindt in zijn app omgeving snel en simpel zijn documenten terug, kan gemakkelijk verlof aanvragen en ziet dan ook direct hoeveel verlofuren er nog beschikbaar zijn.  En het voordeel van Fooks? Dit personeelsplatform is voor iedere ondernemer geheel gratis te gebruiken! Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk verder op onze website of vraag via onderstaande button een demo aan.

 

plan een demo